2 mei 2018

Quiche met geitenkaas en courgette!

Een heerlijke quiche met courgette en geitenkaas. Simpel om te maken en nog lekkerder door te serveren met een frisse salade! 

Recept voor 2 personen
Tijd: 20 min. + 30-40 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 courgette
  • 50 gr geitenkaas
  • 1 bosui
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl dille
  • 1 tl tijm
  • snufje zout en peper

De ingrediënten voor dit gerecht zoals kaas, melk, eieren en groenten zijn natuurlijk te verkrijgen op de markt. Ga jij dit gerecht maken? Doe dan een bezoekje aan de markt, de ondernemers helpen je graag bij het vinden van de juiste ingrediënten.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ingevette springvorm of ronde bakvorm met bladerdeeg. Prik met een mes of vork wat gaatjes in het bladerdeeg.

Snijd de courgette, bosui en ui in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de bosui, courgette, ui, 1 uitgeperste teen knoflook en de kruiden circa 5-8 minuten totdat alles wat zachter is geworden. Zet vervolgens het vuur uit.

Meng in een bakje of beker de eieren met de melk en een snufje zout en peper. Verdeel de groenten over het bladerdeeg, giet hier het roommengsel overheen. Verkruimel wat geitenkaas over het geheel.

Zet de quiche met courgette en geitenkaas voor circa 30-40 minuten in de oven totdat hij mooi bruin is.

Eetsmakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail